advertentie

Vlaardingse tennisclub krijgt jubileumcadeau: rekening van twintigduizend euro

Het geld is eigenlijk voor nieuwe tennisvelden, maar door nieuwe afspraken over het pachten van de grond wordt dit een lastig verhaal voor Tennisvereniging Holy. De club moet een rekening van twintigduizend euro aan belasting betalen. Na vijftig jaar verandert de pachtregeling. Dat brengt extra kosten met zich mee.

Jeroen Langeveld

door Jeroen Langeveld

maandag 17 juni 2024 18:49

“Wij komen jaarlijks uit op een verhoging van vijf- naar negenduizend euro”, vertelt secretaris Carly Gorter van Tennisvereniging Holy. Maar dat is niet het probleem; “De jaarlijkse verhoging is prima.” Het gaat over de overdrachtsbelasting die betaald moet worden. In totaal gaat het om een bedrag van twintigduizend euro. En dat is te veel, vindt Gorter.

“Wij denken dat we goed bijdragen aan de sportdoelstellingen van de gemeente. We zorgen voor verbinding en proberen dat tegen een lage prijs te doen”, legt de secretaris uit. “We maken geen winst. Al het geld dat wij sparen is om de banen te vernieuwen. En niet om twintigduizend euro aan overdrachtsbelasting te betalen.”

‘Help ons’

Gesprekken met de gemeente wilden niet slagen en daarom werd, samen met de Vlaardingse Lawn Tennis Club, gekozen voor de weg naar de Vlaardingse politiek. Donderdag 20 juni spreken de twee verenigingen samen in de gemeenteraad. “Help ons en alle andere verenigingen waar dit voor gaat gelden”, eindigt Gorter