advertentie

Joachim (12) won hockeygoud bij medailleregen tijdens Special Olympics

Het G-hockeyteam van de Schiedamse hockeyclub HCS deed dit weekend mee met de Special Olympics Nationale Spelen. Ze keerden maandag 17 juni naar huis met een gouden medaille om hun nek. Teammanager Leonieke Breunis is trots: “Ik vind het geweldig om te zien hoeveel plezier ze onderling hebben.”

Milou op ten Berg

door Milou op ten Berg

maandag 17 juni 2024 22:38

De Special Olympics Nationale Spelen zijn een tweejaarlijks sportevenement voor mensen met een verstandelijke beperking. Het evenement bracht ruim drieduizend sporters uit Nederland samen in Breda en Tilburg.

Niet alleen Joachim en zijn team vielen in de prijzen. Zo haalden de judoka's van WestSports Vlaardingen zes keer goud, drie keer zilver en drie keer brons. De zwemmers van GJVW Schiedam scoorden twee keer goud, twaalf keer zilver en twee keer brons. Daarnaast was er ook zilver voor de voetballers van VFC Vlaardingen.

De 12-jarige hockeyer Joachim heeft zelf een zware vorm van autisme en is blij dat hij zijn favoriete sport in een speciaal team kan uitoefenen. "ik hockey al sinds ik vier jaar ben en ik vind dit team heel leuk!"

‘Vind dat iedereen dat verdient’

Het G-hockeyteam van HCS ontstond acht jaar geleden toen onder andere Leonieke vond dat kinderen zoals Joachim moesten kunnen hockeyen. “Ik heb zelf zoveel mooie herinneringen aan hockeyen als kind. Ik vind dat iedereen dat verdient”, zegt Leonieke.

Het G-hockeyteam bestaat nu uit twaalf personen, maar volgens Leonieke is er nog ruimte voor nieuwe spelers. “Ik hoop dat jongens zoals Joachim overal kunnen sporten. Ik hoop dat voor hen de sportclub een tweede thuis wordt waar ze zichzelf kunnen zijn. Bij ons kan dat al.”