advertentie

Jongeren vormen Brandersbende en gaan voor een fris feestgeluid

Over 101 dagen beginnen de Brandersfeesten en zoals vanouds vindt er een rondvaart plaats, treed het Shantykoor op en zijn er kraampjes. Om ook de Schiedamse jeugd blij te maken, heeft de organisatie een jeugdcommissie in het leven geroepen, genaamd de Brandersbende.  

Milou op ten Berg

door Milou op ten Berg

dinsdag 18 juni 2024 13:40

“Ik vind het belangrijk dat er tijdens de Brandersfeesten genoeg te doen is voor de jongeren,” zegt Brandersbendelid Jessie Boutestein. Zij hoorde dat het bestuur van de feesten jongeren zocht die ze kon helpen om het feest leuker te maken en twijfelde geen moment. “Ik ben geboren en getogen in Schiedam en opgegroeid met de Brandersfeesten. Ik wil graag m’n steentje bijdragen.”

“Ik ben heel blij met deze groep jonge Schiedammers die ons gaat helpen jongeren te bereiken,” zegt voorzitter Pim Koning. Stiekem hoopt hij dat er in de jeugdcommissie leden zitten die later het stokje van het bestuur over willen nemen. “We hebben niet het eeuwige leven en de jeugd heeft de toekomst. Daarom willen we de jeugd erbij betrekken.”

“We hebben al veel ideeën bedacht,” zegt Boutestein. “We willen onder andere een podium waarop beelden van het oude Schiedam worden geprojecteerd,” voegt ander Brandersbendelid Remi van der Velde toe. “Het zijn nu nog concepten die we moeten uitwerken, maar we gaan een heel tof feest organiseren,” aldus Van der Velde.