advertentie
ADVERTORIAL

Deze zomer naar Mallorca? Huur nu alvast je auto

De chartervluchten vanaf Rotterdam-The Hague Airport nemen zienderogen toe en menig vliegtuig heeft als bestemming Palma de Mallorca, het populaire Spaanse vakantie eiland, wat net even meer mainstream is dan Ibiza. Mallorca kent een prachtige, soms zelfs wat grillige kustlijn - je vindt er de mooiste baaien, het eiland is echt geweldig en daarom ook zo ongekend populair onder Nederlanders.

Deze zomer naar Mallorca? Huur nu alvast je auto

Ben je eenmaal gearriveerd, dan is het enorm handig om een auto te huren. Een auto huren op Mallorca, dat kun je nu al regelen in Nederland. Maar waarom zou je?

Mallorca ontdek je per huurauto

Vanuit Vlaardingen en Schiedam is Rotterdam-The Hague Airport (vooruit: Zestienhoven) wel zéér eenvoudig te bereiken. Busverbindingen rijden naar de luchthaven toe, maar ook bezoek kan je gemakkelijk afzetten rechtstreeks voor de ingang, of je parkeert er je eigen auto voor long term parking. 

De bestemming Mallorca is heel fijn vliegen, want het is maar zo'n 2 en 15 minuten vliegen vanaf Rotterdam-The Hague Airport. Kom je eenmaal op Mallorca aan, dan wordt je naar je accommodatie gebracht bij een pakketreis. Hartstikke handig. Maar om iets van het eiland te kunnen zien is een huurauto dé uitkomst. Zonder huurauto ben je aangewezen op het lokale OV, wat niet bijzonder goed geregeld is op Mallorca. Je kunt daarom beter een auto huren.

Ja, er rijdt een trein op Mallorca, en je komt heus wel ergens, maar om het eiland écht te ontdekken is een huurauto ideaal. Alleen dan kun je stoppen waar je wilt. Alleen dan ben je niet gebonden aan reistijden en kom je langs afgelegen baaien en stranden, waar je anders nooit gekomen zou zijn. Je beleeft het eiland veel intenser en hebt alle vrijheid van de wereld. 

Nu alvast een auto huren, dit zijn de voordelen

Als je reis definitief doorgaat, dan is het verstandig om ook de huurauto vast te leggen vanuit thuis. Alleen op deze manier ben je namelijk verzekerd van ruim voldoende keuze uit auto's. Hoe dichterbij de datum van vertrek immers komt, des te kleiner de keuze ter plekke zal zijn; vele anderen waren je namelijk al voor. Dit voorkom je door thuis alvast de meest geschikte huurauto, die aan jullie wensen voldoet, uit te zoeken. 

Niet alleen is het aanbod ruimer wanneer je er op tijd bij bent, maar ook kun je de tarieven voor de huurauto veel beter vergelijken. Wat krijg je voor je geld? Hoeveel vrije kilometers mag je maken? Thuis kun je het op je gemak onderzoeken en weet je wat je geboekt hebt. Die zekerheid is prettig. En het is onzinnig tegenwoordig om te denken dat je op locatie goedkoper uit bent; dit is namelijk al lang niet meer het geval tijdens het hoogseizoen. 

Aandachtspunten

Let wel op dat je rijbewijs nog minstens een jaar geldig is, dit is vaak een vereiste. Daarnaast moet je meestal al minimaal 2 jaar je rijbewijs hebben voordat je een huurauto mag huren. Daarnaast is het handig om de huurauto met de verhuurder even te inspecteren voordat je wegrijdt. 

Dit is een ADVERTORIAL