advertentie

Irma, Lies en Myra organiseren al negen jaar zwemmarathon ter ere van overleden Suzan

Negen jaar geleden werd Suzan de Wilde uit Vlaardingen ziek. Om geld in te zamelen voor kankeronderzoek werd door tweelingzus Irma en vriendinnen Myra en Lies de zwemmarathon in zwembad De Kulk georganiseerd. In 2017, vlak voor de tweede editie van de zwemmarathon, overleed Suzan. Sindsdien zijn er nog zes edities georganiseerd, de laatste vond afgelopen weekend plaats.

Jeroen Langeveld

door Jeroen Langeveld

dinsdag 18 juni 2024 18:41

Ze zijn nog moe van zeven uur lang zwemmen. Dat vertelt Myra Houdijk, terwijl ze samen met medeorganisatoren Irma Verboon en Lies Rietdijk een bakje koffie drinkt bij het zwembad. Ze kijken terug op een succesvolle editie, afgelopen zaterdag 15 juni. Er werd dit keer 5.800 euro opgehaald voor een ander goed doel: Vechten met de Meiden, dat jonge meiden helpt om weerbaarder te worden in de samenleving.

Toch denken de vrouwen op zo’n moment vooral terug aan Suzan. “Zij heeft de eerste marathon nog meegemaakt. Daar zijn wij heel dankbaar voor”, vertelt tweelingzus Irma. “We voelden dat we zoveel goeds deden met de marathon, dus hebben wij dat doorgezet.” Terugdenkend aan de eerste zwemmarathon schiet Myra, vriendin van Suzan, vol. “Het was fijn dat ze er toen bij kon zijn.”

‘Wat goeds uit jouw naam’

Bij elke nieuwe editie van de Zwemmarathon blijft het gemis van Suzan aanwezig. Toch is er wel een nieuwe weg ingeslagen. “Elke marathon is anders en we gaan vol goede moed verder”, vindt oud-collega Lies Rietdijk. “Suus, door jou zijn we weer een stukje verder”, vult Irma aan. “We hebben weer wat goeds neergezet uit jouw naam.”

In 2025 staat er weer een zwemmarathon op de planning. “We hebben al een doel voor ogen en dat wordt fleuriger”, vertelt Lies. “ Het wordt Stichting Jarige Job. Zij hebben als motto dat iedereen recht heeft op een verjaardag en dat vinden wij een mooi doel”, eindigt Myra.