advertentie
  • sport en bewegen
  • Vlaardingen

Zwaluwen zonder hoofdtrainer naar finale Vlaardings Voetbalkampioenschap

Henk de Zeeuw neemt na dit seizoen afscheid als trainer van voetbalclub Zwaluwen. Zijn laatste wedstrijd als hoofdtrainer is tegen CION in de finale van het Vlaardings Voetbalkampioenschap. De Zeeuw is volop bezig met voorbereidingen om zijn laatste prijs te pakken met Zwaluwen. Alleen is De Zeeuw er op de dag van de finale niet bij, want hij gaat vrijdag al op vakantie.

Zwaluwen zonder hoofdtrainer naar finale Vlaardings Voetbalkampioenschap
Foto: Mischa Keemink/ Waterwegsport
Sven Bravenboer

door Sven Bravenboer

woensdag 19 juni 2024 09:16

“Toen ik werd aangesteld als trainer bij Zwaluwen, kreeg ik mee van het bestuur dat ik het Vlaardings Kampioenschap heel serieus moest nemen. Dat heb ik heel goed tussen mijn oren geknoopt”, aldus Henk de Zeeuw, die ondanks dat toch besloot zijn vakantie niet te annuleren.

“Natuurlijk wil je als team altijd prijzen pakken. Zaterdag spelen we tegen één van de sterkste teams op papier, dus het zal vast geen makkelijke wedstrijd worden. Het wordt een mooi toetje op het seizoen”, vertelt Henk de Zeeuw.

Omdat De Zeeuw er niet bij zal zijn, moeten de taken die hij normaal op zich neemt overgenomen worden. "Ik zal de voorbereidingen doen, maar mijn assistenten zullen de wedstrijd leiden. Ik zal tijdens mijn vakantie wel live naar de radio luisteren en mijn team volgen."

Live op Twee

De finale van het Vlaardings Voetbalkampioenschap vindt zaterdag 22 juni om 17:00 plaats. Dan strijden Zwaluwen en CION om de titel van het Vlaardings Voetbalkampioenschap. Zwaluwen staat voor de elfde keer in de finale en hebben de beker al zeven keer mee naar huis genomen. Voor CION is het de vijfde finaleplek, waarvan ze twee keer wisten te winnen.

Het is de 50e editie van het Vlaardings Voetbalkampioenschap, DVO ’32 is gastheer. De wedstrijd staat onder leiding van de 70-jarige Wim Roozeboom, die zijn laatste wedstrijd als KNVB-official zal fluiten. De wedstrijd is live te volgen via de radiozender van Twee via de livestream of op 95.8 en 107.8 FM.