advertentie
ADVERTORIAL

Kinderbedden kopen, waar doe je verstandig aan?

Vlaardingen en Schiedam zijn volop in beweging; met grote woonwijken vol gezinnen, waar de kinders alweer uitvliegen en de nieuwe generatie jonge ouders zich vestigen, in één van onze mooie woonwijken. Met name Vlaardingen grenst aan prachtige natuurgebieden tussen het Westland, Den Haag, Delft en Rotterdam. Een verademing om te wonen. Vlaardingen behoort dan ook tot de groenste gemeenten van Nederland. Wie hier eenmaal komt wonen, wil niet meer weg. Zijn jullie als gezin op zoek naar een mooie inrichting van de kinderkamer, lees dan even verder.

Kinderbedden kopen, waar doe je verstandig aan?

De nieuwe inrichting, ook voor je kind belangrijk

Een nieuw huis inrichten is een van de leukste momenten van verhuizen. Natuurlijk lukt het allemaal niet in een dag, een week of zelfs een maand. Er gaat nu eenmaal tijd overheen om echt spullen te kopen die bij jullie stijl passen, er moet vaak ook nog een tuin verbouwd worden en een andere badkamer en/of keuken komen. Reken vaak maar minimaal op een half jaar tijd voordat je woning echt naar wens is en je het gevoel hebt dat het nu "af" is. Zijn er kinderen, dan hebben zij ook vaak hun wensen, voor hen betekent een nieuw huis ook een nieuwe stap en je wilt dat ook zij een mooie nieuwe inrichting krijgen. Zo kan het tijd zijn voor een nieuw bed. Je kleine uk is inmiddels een heuse peuter geworden en heeft een peuterbed nodig. 

Kinderbed kopen, waar let je op?

Toen wijzelf verhuisden was onze jongste 3 jaar oud en ineens, met de intrede van het nieuwe huis, wilde hij géén middagslaapje meer houden. Bam. Afgelopen. En het ledikant moest nu eindelijk eens de deur uit. Toen kwam er een peuterbed - het was van hout met een blauwe verflaag en had licht opstaande randen. Het was heus een mooi bed, maar inmiddels dik 10 jaar later vergaap je jezelf aan de mooiste nieuwe kinderkamer trends van nu. Naturel hout voert nu echt de boventoon. Wie nu een kinderbed wil kopen heeft zóveel keuze. Van een houten stapelbed, boomhut bed, tot huisjes- of zitbankbed. Ik vind het he-le-maal leuk. 

De aandachtspunten

  • De lengte van een ledikant is 120 cm gemiddeld
  • Een peuterbed heeft een lengte van 140 cm
  • Een bed tot 10-jarige leeftijd is 160 cm
  • Een tienerbed heeft meestal dezelfde afmeting als die van een volwassene, nl 200 cm

Het is dus de vraag of je voor je peuter al een bed van 160 cm koopt of niet. Je kind kan zich verloren voelen in een bed van zo'n lengte. Je baseert je keuze ook mede op de groeispurt van je kind en waar je kind zich prettig bij voelt. Een bed van 160 cm kan altijd nog, en tegen de tijd dat 140 cm te klein wordt, dan zet je 'm gewoon op Marktplaats. 

Zo rond 10-jarige leeftijd volstaat het bed van 160 cm voor de veel kinderen ook niet meer. Dan is het tijd voor een super gaaf tiener bed. Je kunt al direct kiezen voor een boxspring, maar ook tieners houden van themabedden, zoals het bankbed, of een bed met bijzondere opties.

Dit is een ADVERTORIAL