advertentie
  • Vlaardingen
  • 112

Zand spoelt weg en veroorzaakt sinkhole midden op Vlaardingse straat

Inmiddels is de weg keurig afgezet, maar het had goed mis kunnen gaan in de Oostwijk in Vlaardingen. Midden op de 2e van Leyden Gaelstraat is er dinsdagavond 18 juni een sinkhole ontstaan. De ochtend nadat het gat ontstond zijn wegwerkers van de gemeente Vlaardingen druk bezig met het herstel van de weg.

Zand spoelt weg en veroorzaakt sinkhole midden op Vlaardingse straat
Tjerk van der Ende

door Tjerk van der Ende

woensdag 19 juni 2024 10:31

Het gat is ontstaan op de hoek waar de Aert van Nesstraat de 2e van Leyden Gaelstraat kruist. De sinkhole heeft een diameter van zeker twee meter. Onder het asfalt is een grote hoeveelheid zand weggespoeld. Vermoedelijk heeft het regenwater gezorgd voor de verplaatsing van de ondergrond.

“De grond rond het asfalt is heel stevig en werkt als een geheel”, legt een medewerker van de gemeente Vlaardingen uit. “Als daaronder ruimte komt, ontstaat zo’n gat”, zegt hij, terwijl hij naar buizen in het gat wijst. “Die buizen gaan richting de inspectieput vlak naast de plek waar het gat is ontstaan. Waar de buizen en de put samenkomen is het fout gegaan.”

Veilig

“We gaan nu een noodbestrating aanleggen”, legt de medewerker uit. “Zodra dat is ingeklonken gaan we opnieuw asfalteren.” De medewerker kan nog niet vertellen wanneer de weg weer volledig wordt vrijgegeven. “We werken niet op tijd, we werken op veiligheid.”

Zinkgat3