advertentie
  • 112
  • Vlaardingen

Vakkundige glaszetters breken in bij opticien, maar nemen geen enkele bril mee

Een inbraak bij opticien Oogwereld Meer aan het Liesveld in Vlaardingen is mislukt. Met een grote rood-zwarte krik is geprobeerd het rolluik omhoog te wrikken. Voor de winkel wordt er sporenonderzoek gedaan door de politie. “Ze komen voor de Cartier-brillen, die zijn duur”, vertelt Marcel Oosterhout, eigenaar van de winkel. 

foto: Flashphoto
foto: Flashphoto
Jeroen Langeveld

door Jeroen Langeveld

woensdag 19 juni 2024 12:47

In de ochtend is de winkel zoals gewoonlijk open; er worden brillen gepast en twee werknemers lopen door de winkel. De eigenaar vertelt dat hij het bijzonder vindt dat de dieven de grote winkelruit op konden tillen en opzij konden schuiven. “Ik kreeg een melding op mijn telefoon, maar kon alleen niet zien wat er aan de hand was”, vertelt Oosterhout. Op het moment dat hij in de ochtend voor zijn winkelpand stond, lag het glas eruit. De eigenaar legt uit dat er op het glas geen alarm zit. 

Volgens Oosterhout is er in een andere winkel al eerder bij hem ingebroken. Na de verhuizing naar het gebouw aan het Liesveld heeft hij maatregelen genomen. “Bij de verbouwing van deze winkel wilde ik, met wat er eerder was gebeurd, een goed luik.”