advertentie

Nieuw bridgetoernooi doorbreekt de te verwachten zomerstilte in de Erker

In Schiedam-West, bij wijkcentrum de Erker, bruist het van het bridge-enthousiasme. Dit jaar heeft de bridgeclub een speciale twist gegeven aan de te verwachten stilte in de zomermaanden door een nieuw toernooi te introduceren: de 'Schiedamse Zomerdrive'.

Rembrandt van der Heijden

door Rembrandt van der Heijden

woensdag 19 juni 2024 16:54

Het zomertoernooi begint al in de lente. In de zaal zitten zo’n twintig enthousiaste spelers te bridgen. En dat lijkt toch tegen te vallen, aangezien er maar liefst 120 aanmeldingen waren voor het toernooi. “De meesten zijn nu op vakantie”, vertelt één van de spelleiders, die dus wel verwacht dat het toernooi populairder wordt deze zomer.

Ondanks de lage opkomst, wordt er door sommige spelers toch fanatiek kaarten uitgewisseld. “Het kan best spannend zijn”, zegt een ervaren speler. “Ik denk dat ik wel kans heb om te winnen”, zegt hij vol vertrouwen.

Aan het einde van elke speeldag wordt er een winnaar bekendgemaakt. In totaal worden er elf wedstrijden gespeeld en de speler met de meeste punten wordt verkozen tot winnaar van de Schiedamse Zomerdrive 2024.