advertentie

‘Mooiste sporthal van Vlaardingen’ officieel geopend in de Westwijk

Een vleermuis die de sloop in de weg zat, stijgende bouwkosten, zes jaar vertraging en miljoenen euro’s verder is de sporthal aan de Claudius Civilislaan in Vlaardingen eindelijk geopend. De ‘Westhal’ is een hypermoderne hal die ook echt ‘van de Westwijk moet worden’.

Siebe van der Ende

door Siebe van der Ende

woensdag 19 juni 2024 19:30

De wijk had lang een tekort aan sporthallen. Twee hallen werden gesloten, omdat ze niet meer veilig waren. “Toen is er, heel goed door de gemeente, snel een blaashal neergezet”, vertelt Jan Kees Boot, voorzitter van korf- en handbalvereniging S.C. Twist. “Het traject van deze sporthal loopt al bijna tien jaar. Maar het is echt een waanzinnige hal.”

‘Gymzaaltjes van toen’

Arnoud Proos, wethouder Sport, is trots op de nieuwe hal. “Het heeft deels een groen dak, wat heel moeilijk aan te leggen was. Er zijn speciale ophangsystemen voor de ringen en een tribune met driehonderd zitplaatsen.” Dick van Haren, de vertegenwoordiger van Het College Vos tijdens de gesprekken over de nieuwe hal, vindt het resultaat ook schitterend. “We gaan meters vooruit ten opzichte van de kleine gymzaaltjes van toen.”

Volgens Proos is het goed dat juist ‘de mooiste sporthal van Vlaardingen’ in de Westwijk staat. “Omdat er veel kwetsbare inwoners zijn waar sport niet altijd hoog op de prioriteitenlijst staat. En ook een wijk waar veel mensen zich afvragen: ‘wat doet de overheid eigenlijk voor ons?’ Met deze hal willen we ook laten zien: we zijn er voor jullie.”