advertentie

Speeleiland bij Vlaardingerdijk in verbouwing: ‘Voor de kinderen is dit helemaal goud’

De speeltuin vlakbij de Vlaardingerdijk in de Schiedamse wijk Nieuwland wordt volledig verbouwd. Buurtkinderen wachten al drie maanden om helemaal los te kunnen gaan op de speeltoestellen. De bouw heeft wat vertraging opgelopen, maar volgens speeltuinspecialist Wilco Nettenbreijer is het het wachten helemaal waard.

Sam Brinkman

door Sam Brinkman

donderdag 20 juni 2024 15:32

Op de speellocatie zijn de grote klimtoren en de speelboot al af. Op dit moment wordt nog druk gewerkt aan het gelijk krijgen van de grondhoogte, het installeren van verschillende toestellen en het aanleggen van het terras. “Voor de kinderen is dit helemaal goud. Ze moeten vijftig cent of een euro betalen om hier binnen te komen, maar als je ziet wat ze daar voor terug krijgen...” Naast de al geplaatste toestellen, komen er ook nog schommels, klimtorens voor kleinere kinderen, een watertafel en een draaicarrousel.

“Ik vind het nog langzaam gaan maar het kan niet sneller. We hebben een tijdje stilgestaan omdat de vergunningen niet helemaal rond waren. Die zijn nu wel in orde. In een week tijd hebben we het huis neergezet en dat gaat dan wel weer snel”, vertelt Nettenbreijer. Het is nog niet duidelijk wanneer de speeltuin wordt geopend.