advertentie
  • dieren
  • Schiedam

Katten volledig bedekt met cement bij dierenarts in Schiedam: ‘Was al uitgehard’

Twee katten met een vacht volledig bedekt door cement zijn afgelopen week bij Dierenkliniek Schiedam-Noord gebracht. Dat meldt de politie Schiedam op social media. Er wordt onderzoek gedaan hoe de katten aan de cementlaag zijn gekomen. De katten zijn van verschillende eigenaren, meldt mediapartner Rijnmond.

Foto: Politie Schiedam
Foto: Politie Schiedam
Tjerk van der Ende

door Tjerk van der Ende

donderdag 20 juni 2024 17:43

De vacht van de katten is volledig bedekt met opgedroogd cement. Na navraag van Twee blijkt dat de katten op donderdag 13 en zaterdag 15 juni zijn binnengebracht bij de dierenarts. Vanuit privacyredenen kon de dierenarts niet veel zeggen over het voorval.

Tegen mediapartner Rijnmond kan een assistente van de dierenarts wel meer informatie geven. Zij was erbij toen één van de katten werd binnengebracht. “Die kat moesten we scheren, het cement was al uitgehard. We moesten hem onder narcose brengen en hebben zo veel mogelijk weggeschoren. Er zit nog wel wat cement in zijn vacht, want je krijgt niet alles er goed uit.”

Mogelijk blind

Eén van de katten had ook last van zijn ogen, door het stof dat bij cement vrijkomt. “De oogjes hebben we gedruppeld en met zalfjes behandeld. En dan hopen dat het goedkomt”, vertelt de dierenartsassistente. Ze is er niet helemaal zeker van dat de kat zijn volledige zicht weer terugkrijgt. “Gelukkig is er met minder zicht ook goed te leven.”

De katten hebben een antibioticakuurtje meegekregen en zijn volgens de dierenartsassistente alweer wat opgeknapt. “Het haar groeit wel weer terug. En verder zullen ze hopelijk uitkijken voordat ze weer bij cement in de buurt komen.”

Dit artikel komt voort uit een samenwerking met mediapartner Rijnmond.