advertentie
  • Schiedam
  • natuur

Langste dag nog fraaier dankzij goudgekleurde wandeling met schapen

De meeste mensen tellen schaapjes als ze in slaap proberen te komen, maar op de langste dag van het jaar is dat niet de bedoeling. Ten noorden van Schiedam wandelden donderdagavond 20 juni tientallen inwoners met schaapsherder Esther Huijsman door de natuur. Volgens Huijsman wordt op die manier op ultieme wijze de langste dag van het jaar beleefd. 

Sven Bravenboer

door Sven Bravenboer

vrijdag 21 juni 2024 14:38

“Een hele leuke ervaring. Zo dicht bij huis, dat maakt het zo mooi”, vertelt een deelnemer van de midzomerwandeling. Terwijl de zon mooi onder gaat vertelt de herder van de schaapskudde Vockestaert over de natuur. “Het is belangrijk dat we de natuur beschermen. We hebben hier een heel mooi gebied. Het zou zonde zijn als dit er straks ook niet meer zou zijn, omdat er huizen gebouwd moeten worden”, aldus Huijsman. 

Een andere wandelaar geeft aan dat ze erg trots is op de natuur in het gebied. “Het is mijn achtertuintje. Ik wandel hier haast elke dag, dus het is natuurlijk helemaal leuk om met de schapenherder mee te lopen”. Aan het eind van de dag geeft Esther nog een laatste boodschap mee: “Dat iedereen weet dat dit een bijzondere plek is. De schapen werken heel hard, maar dan moeten ze er wel ruimte voor krijgen. Het is dus belangrijk dat dit mooie gebied blijft bestaan.”