advertentie
  • politiek
  • maatschappij
  • Vlaardingen

Miljoenen voor nieuwe huizen in de Westwijk: ‘Bewoners verdienen dit zo’

Het Rijk heeft 9,8 miljoen euro vrijgegeven om te investeren in de Westwijk in Vlaardingen. Het geld is bestemd voor met name de bouw van nieuwe woningen. “Elke euro die we van het Rijk kunnen krijgen is heel hard nodig”, vertelt een zeer tevreden wethouder Ivana Somers.

Siebe van der Ende

door Siebe van der Ende

vrijdag 21 juni 2024 17:10

Het geld wordt onder andere gebruikt in bijvoorbeeld de Zuidbuurt. “Daar wordt gesloopt en daar komen koopwoningen én sociale huurwoningen voor terug”, aldus Somers, wethouder Bouwen en Wonen in Vlaardingen. “Een ander deel van de projecten loopt al, bijvoorbeeld in de Heemtuinen. Dat we juist voor deze wijk zoveel geld binnenkrijgen is prachtig.”

Verdubbeling

Somers verwacht dat de opgenomen projecten binnen vijf tot zes jaar gerealiseerd zullen zijn. Voorwaarde voor het verkrijgen van de subsidie is dat de gemeente Vlaardingen het bedrag verdubbelt.

“De mensen gaan hier zeker wat van voelen”, volgens de wethouder. “Je geeft minder uit aan stenen, dus je hebt meer geld over voor een mooie buitenruimte.” Ze is enorm blij dat dit geld er is, júíst voor de Westwijk. “De bewoners voelen alsof ze minder belangrijk zijn, maar dat zijn ze absoluut niet. Deze bewoners verdienen dit zo.”