advertentie
  • sport en bewegen
  • maatschappij
  • Vlaardingen

Een zomer lang sportief zweten: pop-up fitnesspark in het Marnixplantsoen

De bewoners van de Vlaardingse Westwijk hebben meebepaald wat er in het Marnixpark moet komen. Het resultaat: vanaf vandaag kunnen inwoners van de Westwijk tien weken lang een work-out doen. Midden in het Marnixplantsoen werden vrijdag 21 juni de splinternieuwe speeltoestellen onthuld.

Milou op ten Berg

door Milou op ten Berg

vrijdag 21 juni 2024 19:36

“Dit is de start van de realisatie van een leuker park”, zegt de Vlaardingse wethouder Ivana Somers. Zij opende als wethouder van het stadsprogramma Leefbaar Vlaardingen én wijkwethouder voor de Westwijk het fitnesspark. Dat deed zij onder het toeziend oog van een groep bewoners van de Westwijk.

“Ik ben blij dat ik hier nu gratis kan sporten”, zegt een 60-jarige Vlaardingse. “Ik mag nog niet naar de sportschool in mijn eentje dus ik vind het leuk dat ik hier wel mag sporten”, vertelt een 10-jarige Vlaardinger.

Gezonder

De gemeente hoopt dat de bewoners van de Westwijk geactiveerd worden met de opening van de speeltoestellen. De bedoeling is om hen te helpen om een gezondere leefstijl te ontwikkelen.

Maar dat is volgens de wethouder niet de enige reden. “We hopen daarnaast dat deze manier van buitensporten met elkaar ook iets kan doen in het verhelpen van de eenzaamheid van mensen. Dan is het een geslaagde proef en gaan we kijken of we het permanent kunnen maken.”