advertentie
  • kunst en cultuur
  • Vlaardingen

Bootjes bekleed met bloemen varen niet dóór, maar langs Vlaardingen

Voor de 25e keer wordt dit weekend het Varend Corso georganiseerd. Allemaal bootjes met bloemen, waarvan er één is gemaakt door het Geuzencollege uit Vlaardingen. Denise en een aantal leerlingen varen mee. Vrijdagmiddag vertrokken ze vanuit Honselersdijk. “We hebben er onwijs veel zin in!”

Dennis Koorevaar

door Dennis Koorevaar

vrijdag 21 juni 2024 20:05

Denise van Rooijen, docent op het Geuzencollege, zegt dat het niet voor niets is dat de school meedoet. “Zo laten we de leerlingen zien wat het Westland is en laten we ze omgaan met bepaalde producten.” Ook wordt er op deze manier geprobeerd de leerlingen de waarde van sommige producten in te laten zien.

Bij de start varen Niels en Feline mee. Niels heeft meegeholpen aan de opbouw van de boot. “Het grootste werk was de aankleding.” Feline figureert de hele middag als Marilyn Monroe.

Voorheen kwam het Varend Corso ook dóór Vlaardingen. Maar omdat het de 25e editie is en het allemaal begonnen is in De Lier, gaat de route dit jaar niet door Vlaardingen. Het Westlandse dorp De Lier kan volop genieten van het corso. “Maar we komen langs Vlietzicht in Vlaardingen”, vertelt Denise. “Vanuit daar gaan we door naar Maassluis.”

Bij Vlietzicht staat er vrijdag aan het einde van de middag een aantal mensen te kijken. “Vorig jaar was het een heel spektakel”, vertelt een toeschouwer. “Ik hoop dat dat dit jaar ook weer zo is.”