advertentie
  • Vlaardingen
  • sport en bewegen

Oranje, rosé en afgekeurde goal bij hysterisch Vlaardings café

Bij het Vlaardingse Café Mes was het een drukte van jewelste tijdens de voetbalkraker tussen Frankrijk en Nederland. De wedstrijd mondde uit in een gelijkspel. Desondanks zat de feestvreugde er goed in. “Het is het mooiste wat er is: eenheid. En iedereen is blij.”

Rembrandt van der Heijden

door Rembrandt van der Heijden

zaterdag 22 juni 2024 14:05

De feestvreugde was duidelijk merkbaar in het Vlaardingse café. En als er drank vloeit, zijn de fans tevreden. "Zo lang er rosé is, is het goed. Nooit meer naar huis", schreeuwt één van de bezoekers enthousiast. “We gaan voor goud”, zegt een ander.

Tijdens de wedstrijd valt één doelpunt: in de tweede helft scoort Xavi Simons, maar de goal wordt afgekeurd wegens buitenspel.  Het gevolg is dat het vertrouwen bij het aanwezige publiek in het café kortstondig wankelt. Maar de positiviteit vinden de fans vanzelf terug. "Mijn avond kan nog wel stuk, maar daar zorg ik niet voor", zegt een andere bezoeker.

‘Als je door bent, ben je door’

De wedstrijd eindigt in een gelijkspel, maar voor de fans doet dat er niet toe. "Wij maken er nog een mooie avond van”, vertelt een fan enthousiast na afloop van de wedstrijd. “Als je door bent, ben je door.” Het café kan zich na de laatste poulewedstrijd zo goed als zeker opmaken voor in ieder geval een achtste finale. “Op naar het volgende feestje”, klinkt het enthousiast.