advertentie

Maaike staakt fietstocht naar Singapore, maar gaat nu naar de Noordkaap

Maaike Arts besloot het roer om te gooien en van Vlaardingen naar Singapore te fietsen. Het avontuur liep anders dan verwacht en na negen weken fietsen is de ‘bikepacker’ weer thuis. Dat blijkt niet voor lang te zijn, want over een maand vertrekt de Vlaardingse op de fiets naar de Noordkaap.

Milou op ten Berg

door Milou op ten Berg

zondag 23 juni 2024 10:15

“Een paar jaar geleden heb ik een boek gelezen van een man die naar Singapore fietst,” zegt Maaike. “Ik vond dat zo ontzettend vet en wilde dat ook.” Na lang wikken en wegen besluit ze de uitdaging aan te gaan. Ze stapt in Vlaardingen op de fiets om in haar eentje naar Singapore te fietsen.

Haar reis loopt alleen anders dan gepland. “Het plan was om door Europa naar Istanbul te fietsen. Dat was voor mij de eerste mijlpaal.” In Servië maakt Maaike een nare ervaring met een Servische man mee. Over de details wil ze niet praten, maar dat het incident impact heeft gemaakt is duidelijk.

“Dat is mij niet in de koude kleren gaan zitten”, vertelt Maaike. Ze besluit na de gebeurtenis toch haar reis voort te zetten. Eenmaal aangekomen in Istanbul kiest ze er voor om naar huis te gaan.  “Deze ervaring had meer impact op mij dan ik had gedacht.”

Kriebelen

Thuis neemt ze de tijd om het avontuur dat ze had beleefd, met al zijn hoogte- en dieptepunten, te verwerken. Maar al snel begint het weer te kriebelen. “Het avontuur voelde niet als afgerond”, zegt ze. Maaike staat nu aan de vooravond van het vervolg van haar avontuur.

Dit keer doet ze het niet alleen. Volgende maand stapt Maaike samen met een goede vriendin op de fiets richting de Noordkaap. “Zo komt er toch nog een mooi einde aan mijn fietsavontuur.”