advertentie
  • maatschappij
  • Vlaardingen

Inge (23) zet zich in voor een ‘kleurrijk thuis’ voor iedereen

Inge Hansum (23) is sinds begin dit jaar de nieuwe coördinator van Vlaardingen Regenboogstad. Ze organiseert evenementen voor en door de lhbti-gemeenschap. Ze ziet dat dit in deze tijd steeds belangrijker begint te worden. “Tuurlijk hebben we het over wat lastig is, maar het is ook een stukje vieren”

Siebe van der Ende

door Siebe van der Ende

zaterdag 22 juni 2024 17:01

“We willen een kleurrijk thuis vormen”, aldus de in Utrecht woonachtige Inge. “Dat iedereen in de stad zich welkom voelt.” Vlaardingen Regenboogstad richt zich niet alleen op het verbinden van de gemeenschap. Ze merkt dat dit nodig blijft. Op een bericht over een bijeenkomst voor transjongeren kreeg ze enkele nare reacties. “Dat zijn mensen die het niet snappen en zich oncomfortabel voelen. Mensen probeerde het uit te leggen met hele warme reacties.”

De frictie die er soms is omtrent de lhbti-gemeenschap is volgens Inge stof tot nadenken, maar het levert ook motivatie op. “Ik hoop dat Vlaardingen Regenboogstad iets wordt wat gaat bruisen. Dat het uitgroeit door iets wat echt door de gemeenschap gedragen wordt.”