advertentie
  • sport en bewegen
  • Vlaardingen

CWO flikt het weer: Griekse topclub deze zomer op trainingskamp in Vlaardingen

Na twee jaar in de zomer gastheer te zijn geweest van de Oekraïense club Shakhtar Donetsk verwelkomt de Vlaardingse voetbalclub CWO deze zomer weer een Europese topclub. Olympiakos Piraeus uit Griekenland zal vanaf 13 juli een trainingskamp van twee weken afwerken aan het Trimpad in Vlaardingen.

Shakhtar Donetsk voorafgaand aan een oefenwedstrijd in 2022, toen CWO voor het eerst een Europese topclub op bezoek had voor een trainingskamp.
Shakhtar Donetsk voorafgaand aan een oefenwedstrijd in 2022, toen CWO voor het eerst een Europese topclub op bezoek had voor een trainingskamp. | Foto: archief
Siebe van der Ende

door Siebe van der Ende

zaterdag 22 juni 2024 17:58

Oud-voorzitter Bianca Post vertelde het heugelijke nieuws in het programma SportTotaal bij Twee op de radio. De komst van de Grieken betekent dat de velden weer flink onder handen worden genomen. “Normaal hebben we alleen het gebruikelijke onderhoud van de gemeente”, vertelt Post bij Twee. “Nu gaan de velden van amateurniveau naar topniveau!”

Olympiakos Piraeus pakte afgelopen seizoen een Europese hoofdprijs door de UEFA Europa Conference League te winnen. De Griekse topclub zal in Vlaardingen twee oefenwedstrijden spelen. Het is nog niet bekend wanneer, tegen wie en of er publiek aanwezig mag zijn.