advertentie

Vijf adoptiehonden tegelijk voor Schiedams echtpaar: ‘Dit zitten we uit’

Na de coronapandemie brachten mensen massaal hun gezelschapsdieren naar het asiel, maar een echtpaar uit de Vakbondsliedenbuurt in Schiedam besloot juist om ze te adopteren. Ze vinden dat elk dier een fijn thuis verdient. Wat begon met één adoptiemaatje, werden er vijf.

Rembrandt van der Heijden

door Rembrandt van der Heijden

zondag 23 juni 2024 16:12

Chérie en haar man Frans bezochten regelmatig het asiel en zagen veel honden die volgens hen een nieuw thuis nodig hadden. "Er zijn mensen die niet voor ze kunnen zorgen en dan vind ik het ook niet fijn als ze daar blijven hangen. Dus dan liever hier."

Als gevolg wonen de Schiedammers nu met vijf honden. "We hebben Senna, Balto, Hugo, Bella en Senneke geadopteerd," vertelt Chérie. Ze zijn dolblij met hun nieuwe vrienden, al kan het soms ook behoorlijk druk zijn. "Ze moeten allemaal uitgelaten en verzorgd worden."

Het ligt niet in de lijn der verwachting dat de hondencollectie wordt uitgebreid. "Dit zitten we uit. Misschien nog ooit een klein hondje dat je toch aan de wandel bent”, zegt Chérie. Maar vijf honden tegelijk? “Dit gebeurt natuurlijk nooit meer.”