• sport en bewegen
  • Vlaardingen

CION verslaat Zwaluwen in boeiend gevecht en is Vlaardings beste

Het Vlaardings Voetbalkampioenschap 2024 is gewonnen door CION. Zaterdag 22 juni werd de herenfinale met 3-2 gewonnen van Zwaluwen. De grote man van de dag is CION-speler Tim van der Hoeven, die het beslissende doelpunt wist te maken.

Jeroen Langeveld

door Jeroen Langeveld

zaterdag 22 juni 2024 22:27

Het kampioenschap vond plaats op het terrein van DVO ’32. De hele dag vonden er wedstrijden plaats, met als toetje de finale tussen de eerste teams van Zwaluwen en CION. Beide ploegen werden vertegenwoordigd door een grote schare fans, inclusief door CION-supporters meegebrachte blauwe rookbommen.

De score wordt geopend in de twaalfde minuut.  Zwaluwen krijgt een strafschop die ze weten te benutten. Maar CION geeft zich niet gewonnen. Een speler van CION weet zich in de 27e minuut vrij te lopen en de bal binnen te koppen.

De minuten in de eerste helft tikken voorbij en het spel golft op en neer. Richting de rust neemt CION de leiding na het binnenwerken van een bal uit een voorzet: 2-1. Met deze stand gaan beide teams de rust in.

Winnende goal

Na een kwartier voetballen in de tweede helft is het raak voor Zwaluwen en is de stand weer gelijk. Dankzij een diepe steekbal tussen de twee centrale verdedigers van CION wordt de 2-2 gemaakt. Maar de club, gevestigd aan de Zwaluwlaan in Vlaardingen-Holy, houdt niet lang een gelijke stand op het bord. Binnen een aantal minuten schiet Tim van der Hoeven de bal in de linkerbovenhoek en zet daarmee CION weer op voorsprong: 3-2.

Zwaluwen doet zijn best om terug te komen, maar het mag niet meer baten. CION pakt de winst en wint voor de derde keer het Vlaardings Voetbalkampioenschap en wordt na afloop gehuldigd door burgemeester Bert Wijbenga.