advertentie

Met of zonder uitjes: zo eten Schiedammers hun haring het liefst

Nederlandse vlaggetjes en  een viskar met heel veel haring. In Schiedam is het haringseizoen afgetrapt met een haringparty bij Café ’t Anker op de Hoogstraat. “Het is heerlijk weer, we hebben muziek en genoeg haring voor iedereen,” zegt eigenaar Janet van Gelderen. Maar de belangrijkste vraag op het feest blijft: eet jij je haring met of zonder uitjes?

Markus Burger

door Markus Burger

maandag 24 juni 2024 15:27

“De haring zelf is heel goed,” zegt een Schiedamse. “Hij is lekker rood aan de binnenkant, zoals het hoort,” zegt een andere Schiedammer. Het café op de Hoogstraat organiseert een Schiedamse versie van het oer-Hollandse feest dat is bedoeld om de seizoenstart van de Hollandse Nieuwe in te luiden.

“Ik vind persoonlijk een haring het lekkerst met heel veel uitjes,” vertelt één van de feestgangers. “Mij maakt het eigenlijk helemaal niet zoveel uit. Soms is het lekker met en soms zonder,” zegt een andere bezoeker van de haringparty. “Ik vind met uitjes het lekkerst, maar nog belangrijker zijn de mensen met wie je de haring eet,” vertelt een Schiedamse terwijl ze haar biertje in de lucht houdt.