advertentie

Niet-westerse verhalen trekken publiek naar Stedelijk Museum Schiedam

Een verentooi, een zilveren haarkrul en een met AI gemaakt beeld van een zwarte vrouw. In het Stedelijk Museum Schiedam werd dit weekend de groepstentoonstelling NEW WAVE geopend van curator Zineb Seghrouchni . Het museum hoopt dat deze tentoonstelling jong en divers publiek aantrekt.

Rembrandt van der Heijden

door Rembrandt van der Heijden

maandag 24 juni 2024 17:23

De tentoonstelling is een samenwerking tussen de Zineb Seghrouchni, oprichter van het kunstplatform DAR en het Stedelijk Museum Schiedam. “Als je de tentoonstelling bezoekt, loop je door zes ruimte vullende installaties”, vertelt Seghrouchni. “Die installaties vertellen verschillende verhalen vanuit verschillende niet-westerse omgevingen en die verhalen staan in verbinding met Schiedam.” 

Volgens de curator is het Stedelijk Museum erg bezig met het tentoonstellen van kunst die misschien in eerste instantie niet als kunst wordt gezien door het grote publiek. “Je kunt de kunst echt beleven en met die kunst behandelen we thema’s die ons allemaal raken, zoals de kledingconsumptie.”

Bezoekers kunnen door de kunst lopen en dat zorgt er volgens de curator voor dat de bezoekers meer betrokken raken bij de verschillende verhalen. “Deze tentoonstelling laat je beleven dat kunst een krachtige manier is om onderwerpen met elkaar te delen.”