advertentie

Fietsoversteek ’s-Gravelandseweg verdwijnt: ‘Belachelijk’

Het fiets- en zebrapad aan het einde van de ’s-Gravelandseweg in Schiedam Noord gaat verdwijnen. De gemeente wil gedurende de avondspits de doorstroming van auto’s bevorderen. Auto’s zouden op dit moment vaak moeten stoppen voor fietsers en voetgangers. De werkzaamheden beginnen aan het einde van 2024.

Jeroen Langeveld

door Jeroen Langeveld

maandag 24 juni 2024 18:15

“Belachelijk. Ik fiets graag waar ik zelf wil”, zegt een van de langsfietsende Schiedammers. Een andere vrouw vult aan: “Ik vind de aanrijroutes nog niet duidelijk aangegeven.”

Fietsers kunnen via twee nieuwe routes omrijden. Op de Slimme Watering kan er op vijftig meter afstand van de rotonde overgestoken worden. Ook kan er op de ’s-Gravelandseweg onder het viaduct gefietst worden in de richting van het Windas.

‘Word ik weemoedig van’

De langskomende fietsers begrijpen niet dat het fietspad wordt afgesloten. “De fietsers gaan nu aan de andere kant van de rotonde oversteken. Dus dan moeten de auto’s daar stoppen”, vertelt een van hen. “Dit is het zoveelste besluit ten gunste van de automobilist. Daar word ik als fietser weemoedig van”, aldus een voorbijkomende man.

Op welk moment de werkzaamheden exact beginnen is nog niet duidelijk. Het doel is om het werk voor het einde van 2024 af te ronden. Tijdens het werk aan de oversteekplaats kan de rotonde, op mogelijk een aantal korte afsluitingen na, open blijven.