advertentie

Oh jee, Beneluxtunnel komend weekend wéér dicht

'Onze' Beneluxtunnel gaat komend weekend wéér dicht wegens onderhoudswerkzaamheden. Van vrijdag 28 juni 21.00 tot maandag 1 juli 2024 05.00 uur is de tunnel voor de vierde keer in een paar maanden tijd dicht, dit keer weer in Noordelijke richting, dus richting Schiedam en Vlaardingen. De vorige drie keren dat de tunnel dicht was, in maart, leidde dat tot flinke verkeersproblemen.

 

Oh jee, Beneluxtunnel komend weekend wéér dicht
Werkzaamheden aan het asfalt van de Beneluxtunnel, foto: X/Rijkswaterstaat
redactie

door redactie

maandag 24 juni 2024 23:27

Om naar het noorden te komen moeten automobilisten omrijden via de A15, A16 (Van Brienenoordbrug) en de A20. Veel mensen kwamen half maart uren later dan gepland aan op hun bestemming: "We hebben vier en een halfuur gedaan over het stuk vanaf de Waalhaven tot aan het Llloydkwartier", vertelde een automobiliste toen.

Asfalt kan weer lang mee

“Het asfalt kan na de werkzaamheden zeker twintig jaar mee,” vertelde Rijkswaterstaat eerder voor de camera van Twee. “Als we nu niks doen is de verwachting dat het asfalt beschadigt,” legde de omgevingsmanager uit. “En die schade kan consequenties hebben voor de veiligheid van het verkeer.”

Vier buizen, vier keer afgesloten

“In totaal hebben we vier buizen. Per weekend pakken we één buis. 28 juni pakken we de laatste buis om het asfalt de vervangen” aldus Rijkswaterstaat. 
Vanwege de veiligheid wordt niet alleen de ene buis waarin wordt gewerkt afgesloten, maar de hele rijrichting.