advertentie
  • sport en bewegen
  • Schiedam

Britt Eerland klaar voor Olympische Spelen: ‘Ik houd van de gekte’

De Schiedamse tafeltennisser Britt Eerland is druk bezig de laatste puntjes op de i te zetten voor de Olympische Spelen in Parijs. Bij tafeltennisvereniging Scyedam is Eerland nog hard aan het trainen. Over precies een maand, op 26 juli, gaan de spelen in Frankrijk van start.

Jeroen Langeveld

door Jeroen Langeveld

woensdag 26 juni 2024 15:28

Het is voor Eerland niet de eerste keer dat zij meedoet aan de Olympische Spelen. In 2016 speelde zij op het toernooi in Rio de Janeiro. In 2021 werd zij negende op de spelen in Tokio. Dit jaar wil de tafeltennisser op het podium eindigen. “Goud is wel heel lastig. Wie weet haal ik een bronzen medaille als ik een goede loting heb.”

Chaotisch

Op 22 juli vertrekt Eerland naar Parijs. “Dan ben ik daar een week om te acclimatiseren aan de gekte, maar ook om alvast aan de baan te wennen.” De eerste dag van de Olympische Spelen zijn altijd heel chaotisch merkt Eerland op. “Je komt natuurlijk aan met een heel Team NL. Je weet niet waar je naartoe moet. Mensen weten ook niet precies wie jij bent. Die eerste dag is altijd gekte.”

In Schiedam heeft Eerland veel fans die haar volgen en aanmoedigen. “Vooral in de Gorzen en in mijn eigen straat”, lacht ze. “Laten we ervoor zorgen dat de topsport leeft in Schiedam.” Eerland speelt haar eerste wedstrijd waarschijnlijk op 28 juli.