advertentie
  • kunst en cultuur
  • Vlaardingen

‘Ware iconen’ Bassie & Adriaan ereburgers van Vlaardingen

Bas en Aad van Toor, beter bekend als Bassie & Adriaan, hebben de Vlaardingse Stadspenning ontvangen uit handen van burgemeester Bert Wijbenga. Zij krijgen de penning onder meer vanwege hun inzet aan de culturele identiteit van Vlaardingen. Volgens de gemeente zijn het ‘ware iconen van de stad’.

Aad van Toor (rechts) na het ontvangen van de Vlaardingse Stadspenning.
Aad van Toor (rechts) na het ontvangen van de Vlaardingse Stadspenning. | Foto: gemeente Vlaardingen
redactie

door redactie

woensdag 26 juni 2024 16:26

“Het duo heeft een belangrijke rol gespeeld in de educatie van kinderen”, aldus de gemeente. Op woensdag 26 juni kregen beide heren bezoek van de burgemeester. “Iedereen, van jong tot oud, kent Bassie & Adriaan”, aldus burgemeester Bert Wijbenga. “De tv-shows speelden zich vaak af op herkenbare plekken in Vlaardingen. De meeste opnames waren in en rondom Vlaardingen. Ik ben vereerd dat ik deze jeugdhelden op deze manier heb mogen onderscheiden.”

De Stadspenning is een eerbetoon voor Vlaardingers die zich op een bijzondere manier hebben ingezet voor de stad. Met het verkrijgen van de Stadspenning mag iemand zich ereburger van Vlaardingen noemen.

IMG 9029
Bas van Toor (rechts) nadat hij van burgemeester Bert Wijbenga de Vlaardingse Stadspenning overhandigd heeft gekregen. | Foto: gemeente Vlaardingen