advertentie
  • Vlaardingen
  • maatschappij

Werkfestival moet Westwijkers aan een baan helpen

Cv-checks, een professionele pasfoto laten maken en tips voor je sollicitatiegesprek. Dat en nog veel meer werd op dinsdagavond 26 juni in het Geuzencollege aangeboden tijdens het werkfestival. Het doel van het evenement is om bewoners van de Westwijk te ondersteunen bij hun zoektocht naar werk en persoonlijke ontwikkeling.

Milou op ten Berg

door Milou op ten Berg

donderdag 27 juni 2024 15:13

“In vergelijking met andere wijken in Vlaardingen is de werkloosheid in de Westwijk hoog,” zegt Marco van den Berg, programmadirecteur van Wij de Westwijk. Het verschil tussen het gemiddelde werkloosheidpercentage in Vlaardingen en de Westwijk is drie procent, meldt Wij de Westwijk. “We hebben nog veel te doen om daar een slag in te slaan.” Wijkambassadeur Walaa Ismael denkt dat een werkfestival bijdraagt aan het verminderen van de werkloosheid in de wijk. “Veel mensen willen wel actie ondernemen, maar weten simpelweg niet waar te beginnen.”

Wonen én werken in de Westwijk

Zowel jong als oud is op deze avond afgekomen. “Ik ben op zoek naar een bijbaan naast mijn studie en laat mij daar vanavond over informeren,” vertelt een Vlaardingse. Een andere Vlaardinger vertelt werkloos te zijn geraakt en daarom hier aanwezig te zijn. “Ik hoop goede tips te krijgen voor een volgend sollicitatiegesprek.

Niet alleen de bewoners van de Westwijk zijn op zoek naar werk; ook organisaties die actief zijn in de wijk staan te springen om nieuwe werknemers. “We zijn erg actief in de Westwijk en hopen via deze weg mensen enthousiast te maken om bij ons te komen werken,” vertelt Cora Köning, manager basisvaardigheden bij Bibliotheek Vlaardingen. Het was de eerste keer dat er een banenmarkt werd georganiseerd gericht op de Westwijk. “Maar hopelijk niet de laatste,” aldus wethouder Arnoud Proos.