advertentie
  • 112
  • Vlaardingen
  • maatschappij

Wijkagent Vlaardingen: ‘Inbrekers zijn soms net acrobaten’

Het slaapkamerraam dat op een warme dag nog openstaat terwijl je even snel naar de supermarkt bent, of de balkondeur die je vergeten bent dicht te doen. Dat zagen inbrekers in Vlaardingen vorig jaar zo’n honderd keer als uitnodiging. Mitchell Scheers, wijkagent in de Vlaardingse Westwijk, vertelt dat het aantal inbraken toeneemt. Met de naderende vakantieperiode is het volgens hem belangrijk om extra alert te zijn.

Dennis Koorevaar

door Dennis Koorevaar

donderdag 27 juni 2024 15:40

“Mensen maken het soms heel makkelijk voor inbrekers,” vertelt de wijkagent. “Dagelijks lopen inbrekers door de wijk om te kijken waar zij mogelijk naar binnen kunnen. Inbraken vinden niet alleen ’s nachts plaats, maar ook overdag.” Mitchell vertelt dat bij het horen van harde geluiden de mensen vaak denken aan bijvoorbeeld de klussende buurman. “Als je dat soort geluiden ’s nachts hoort, denk je juist snel dat er iets mis is.”

Inbrekers zijn snel binnen en snel weer buiten. Hoge schuttingen en dichtbegroeide tuinen belemmeren volgens de wijkagent het zicht en geven een inbreker juist meer tijd. “Ik zie niet van buitenaf dat er iemand in de tuin is.” Mitchell wijst naar een naastgelegen flat. “Je moet hopen dat de mensen die wat hoger wonen dan iets zien.”

In zijn tijd als politieagent heeft Mitchell vreemde dingen gezien. “Zo zijn ze een keer via het balkon naar de vierde etage geklommen. Soms zijn het net acrobaten. Je moet er wel wat meer moeite voor doen en ze doen er meer moeite voor, maar voor een inbreker loont het misschien.”

Verder roept de wijkagent de mensen op om, zodra ze een verdachte situatie zien, direct 112 te bellen.