advertentie
  • sport en bewegen
  • Vlaardingen

Vlaardingse sporters vallen in de prijzen: ‘Totaal niet verwacht’

De eerste editie van de Vlaardingse Sport Awards was een groot feest. Woensdagavond 26 juni was heel sportief Vlaardingen bijeengekomen in de Stadsgehoorzaal. Gedurende de avond werden er negen prijzen uitgereikt, onder andere door Vlaardingse Olympisch goud-winnaars Daniëlle de Bruijn en Mark Huizinga.

Siebe van der Ende

door Siebe van der Ende

donderdag 27 juni 2024 16:04

Organisator Ben Trooster is dik tevreden. “Hier staat een voldaan man.” Eerder werden Vlaardingse sporters in het zonnetje gezet met de Flip Vethaaktrofee. De wethouder ging hiermee langs de sporters, maar er was behoefte om sporters nog meer in het zonnetje te zetten. “Toch leuk als je niet zelf de koffie hoeft te zetten”, lacht Trooster.

Eén prijs was groter van formaat dan de anderen: de Oeuvreprijs. Deze werd overhandigd aan Rob Hoogendijk. Hij zet zich in om mensen met een beperking te helpen door middel van de judosport. “Heel bijzonder, deze zag ik niet aankomen”, aldus Hoogendijk. “Je doet in principe je werk, maar je ziet nu hoe andere mensen daar tegenaan kijken.”

Winnaars

Andere winnaars van de avond waren de Haring en Bier Wandeltocht (Sociaal Maatschappelijk Initiatief), Gijs Wassink (Sporttalent van het Jaar), Gerard van de Toorn (Sportvrijwilliger van het Jaar), CWO jongens onder 15 (Sportteam van het Jaar), IKC Het Spectrum (Sportiefste School van het Jaar), Stichting Het Startblok (Vitale Sportaanbieder van het Jaar), Tessa de Kom (Sportvrouw van het Jaar) en Ian Maatsen (Sportman van het Jaar).