advertentie
  • maatschappij
  • Schiedam

Snackbar De Pinguïn bestaat dertig jaar: ‘Met de rollator de deur uit’

Al dertig jaar lang is Soe Teng een bekend gezicht in Schiedam-Oost. Vanachter de toonbank volgt de eigenaar het wel en wee van de wijkbewoners. De snackbar is in die tijd uitgegroeid tot een ontmoetingsplek, waar al generaties lang de ‘pinsalon’ op de bestellijst staat.

Milou op ten Berg

door Milou op ten Berg

vrijdag 28 juni 2024 16:59

“Er kwam een klant naar ons toe die graag een kapsalon wilde bestellen,” vertelt Soe Teng. “Daar hebben we toen onze eigen draai aan gegeven en zo is dit gerecht ontstaan.” Dertig jaar geleden was de snackbareigenaar nog goudsmid. “Mijn vrouw werkte toen al in de horeca en we hadden heel andere werktijden. We besloten iets te zoeken wat we samen konden gaan doen.”

Hij heeft de naam van de snackbar niet zelf bedacht. “Mijn vrouw en ik zijn de vijfde eigenaar van deze snackbar. Als we klanten moeten geloven, is deze naam al heel oud.” Zijn snackbar staat vol met pinguïns. “Veel klanten nemen pinguïns mee. Of het nou een knuffel, beeldje of schilderij is, we vinden alles leuk!”

Volgens de eigenaar zijn meerdere generaties opgegroeid met de snackbar. “Ik kwam hier als klein jongetje en nu haal ik hier nog steeds mijn favoriete milkshake,” vertelt een klant. Teng is alle Schiedammers die regelmatig zijn snackbar bezoeken dankbaar. “Zonder hen kunnen we niet bestaan. We blijven doorgaan tot we uit het pand rollen met onze rollator.”