advertentie
  • rechtspraak
  • Vlaardingen

‘Ik ga je schieten’: bedreigde 28-jarige zijn Vlaardingse ex met de dood?

De 28-jarige Karim* loopt door het huis van de ouders van zijn ex-vrouw Feyza* in Vlaardingen. Hij wil zijn ex-vrouw zien. Ook zou hij schreeuwen naar zijn ex-schoonmoeder: “Ik maak je man dood.” Hij wordt boos en zou een spiegel kapotslaan. Volgens Karim is er niets van waar. Op 28 juni staat hij voor de rechter op verdenking van stalking, bedreiging en mishandeling.

‘Ik ga je schieten’: bedreigde 28-jarige zijn Vlaardingse ex met de dood?
Jeroen Langeveld

door Jeroen Langeveld

vrijdag 28 juni 2024 17:14

Wat een lang en gelukkig huwelijk moest worden tussen Karim en de Vlaardingse Feyza veranderde al snel in een nachtmerrie. In 2021 trouwden de twee, waarna er tijdens het samenwonen irritatie ontstond. “Er was geen normale ruzie meer, het was direct schelden. Meningsverschillen waren direct vuur”, zegt Karim. Eind 2022 resulteerde de ruzie in een scheiding. “Het deed mij pijn. We zijn zo lang bij elkaar geweest. Vier maanden later was ze al opnieuw getrouwd.”

Gekneusde neus

Het was niet de eerste ruzie tussen Feyza en Karim. Tijdens één van de vele discussies zou Feyza, Karim geslagen hebben. In een reactie sloeg hij haar met een platte hand hard terug. Ze viel op de grond en raakte buiten bewustzijn. Aan de klap hield zij een gekneusde neus over. Bij de dokter durfde ze niet te zeggen dat ze geslagen was, omdat Karim erbij was, blijkt uit een verklaring

Na de scheiding zegt de 28-jarige geprobeerd te hebben om spullen terug te krijgen, zoals zijn bankgegevens, DigiD en nieuwe laptop. "Ik ben vijf keer langsgegaan. Er werd niet opengedaan. Zij had alles van mij wat noodzakelijk is om in de maatschappij dingen te doen.” Ook geeft hij toe dat hij zijn ex-vrouw in het begin terug wilde winnen.

Gefabriceerde appjes

Volgens Feyza en haar familie stond Karim meerdere malen dreigend met vrienden in haar straat. Dat zou ook blijken uit de appjes die Feyza zegt te hebben ontvangen. “Ik maak je dood. Jij haalt die spiraal weg, of ik maak je dood.” Over de kleinste dingen zou Karim al uit zijn slof schieten. “Ik druk het maar even uit als g*k*nk*r. Dat gebeurde al over de datum van het brood”, legt de rechter hem voor. Volgens de 28-jarige verdachte zijn de appjes gefabriceerd door Feyza en heeft hij deze dingen helemaal niet gestuurd. “Ik ken haar al wat langer.”

Drie maanden na de scheiding vindt er op 23 maart een confrontatie plaats. De moeder van Feyza opent de deur. En daar staat een schreeuwende Karim, verklaard de moeder. Hij zou in het huis op zoek zijn geweest naar zijn ex. Karim weerspreekt dat door te zeggen dat hij enkel voor zijn spullen, zoals een laptop kwam. Volgens de familie sloeg Karim een spiegel in de gang kapot, maar ook dat ziet hij anders. “Haar vader wilde mij de deur uitgooien. Het is een kleine gang, twee bij één meter.” Terwijl ze elkaar duwen zou de vader tegen de spiegel zijn aangevallen.

Opgepakt door arrestatieteam

Een dag later wordt Karim hardhandig opgepakt door de politie. Een arrestatieteam slaat hem in de boeien. “Als ze mij een mailtje hadden gestuurd was ik langsgekomen. Zij heeft gezegd dat ik een vuurwapen had. Er is één verhaal van gemaakt.” Uiteindelijk belandde Karim een maand in de cel.

Volgens de advocaat van Karim wordt alles wat de familie van Feyza zegt voor waarheid aangenomen. “Er zijn geen telefoongegevens opgehaald. Er is geen enkel onderzoek gedaan.” Ook vraagt de advocaat zich af of Feyza berichtjes zou hebben vervalst om een breuk met Karim te forceren.

De officier van justitie (OvJ) vindt dat Karim schuldig is aan het stalken en bedreigen van Feyza en haar familie. Daarom eist het Openbaar Ministerie een gevangenisstraf van 120 dagen, waarvan 94 dagen voorwaardelijk. Door de aftrek van de maand dat Karim eerder vastzat zou hij niet meer naar de gevangenis moeten. Wel eist OvJ daarnaast een taakstraf van 180 uur en een contact- en gebiedsverbod voor de duur van twee jaar naar Feyza en haar familie.

De rechter doet op 12 juli uitspraak in de zaak.  

*) namen zijn gefingeerd wegens privéredenen. Echte namen zijn bekend bij de redactie.