advertentie
  • kunst en cultuur
  • Vlaardingen

Haring en Bierfestival: 'Ik eet er gemiddeld twintig per dag'

Gezellige drukte, muziek, bier en heel veel haring: op zaterdag 29 juni vierde Vlaardingen de tweede dag van het Haring- en Bierfestival. Dit jaar heeft de organisatie groot uitgepakt, wat duidelijk merkbaar was in de levendige sfeer. “De sfeer zit er goed in,” zegt een bezoeker enthousiast.

Rembrandt van der Heijden

door Rembrandt van der Heijden

zaterdag 29 juni 2024 15:47

De hele dag door waren er tal van activiteiten, waaronder een F1-simulator waarmee fans zich even Max Verstappen konden wanen. Voor de fijnproevers was er een braderie, een Turkse markt en overal foodtrucks, waarbij haring natuurlijk niet ontbrak. “Ik eet er wel twintig op een dag, maar ze zijn niet om over naar huis te roepen,” zegt een bezoeker. Een ander zegt het verschil niet te proeven en tevreden te zijn met de haring. “Ze zijn super.”

Cultuurliefhebbers konden genieten van demonstraties van vergeten ambachten, historische stadsbussen bewonderen en zelfs een ritje maken met een historische trekvaart. Ook muziekliefhebbers kwamen aan hun trekken met een breed scala aan optredens: van Rock around the Pitstop tot de muziekcaravan, een bluespodium tot een shantykoor. “Ze zijn zo mooi aangekleed en lekker meedeinen met de muziek,” zegt een vrolijke mevrouw. “Heerlijk rocken hier,” zegt een ander.

Het feestje duurt de hele avond nog en gaat ook morgen nog verder.