advertentie
  • Vlaardingen
  • maatschappij

Wachtlijst verdwijnt met opening nieuwe kinderopvang in Broekpolder

De opening van de nieuwe kinderopvang Polderpracht zorgt voor het verdwijnen van de wachtlijst. UN1EK biedt met de nieuwe locatie middenin de Broekpolder plek voor 220 kinderen per dag. “Vanmorgen om 6.00 uur waren de eerste kinderen er,” vertelt Misja van Herp. Hij heeft er onder andere voor gezorgd dat de verbouwing soepel verliep.

Dennis Koorevaar

door Dennis Koorevaar

maandag 01 juli 2024 15:06

Maandag werden er nog een aantal puntjes op de i gezet en kregen ouders van wie de kinderen worden opgevangen een rondleiding. Kinderen kunnen terecht bij de dagopvang of de buitenschoolse opvang.

“Alle kinderopvangaanbieders die we hebben in deze regio hebben te maken met volle groepen,” vertelt Misja. “Veel ouders hebben daarom moeite met het vinden van een plekje. Dan heb je het over honderden plekken die nodig waren. Dat staat niet gelijk aan het aantal kinderen, want sommige kinderen komen meerdere dagen in de week.”

In de regen buitenspelen

In Scandinavische landen wordt er door kinderen het hele jaar door buiten gespeeld, ook als het regent. Misja geeft aan dat dat bij Polderpracht ook het geval zal zijn. “‘Slecht weer bestaat niet, slechte kleding wel’, zeggen ze daar. Het is maar net hoe je je kleedt. Ik vind het niet leuk om in een plas te springen maar kinderen vinden dat fantastisch. Dus dat soort dingen gaan we lekker doen.”