advertentie

Loodgieter Van Uffelen mag na vier maanden weer naar huis

Loodgieter Ron van Uffelen mag vanaf dinsdag 2 juli met zijn gezin weer terug naar huis in Vlaardingen. Burgemeester Bert Wijbenga heeft besloten de sluiting van de woning aan de Gretha Hofstralaan niet te verlengen. De andere veiligheidsmaatregelen in de wijk blijven wel van kracht.

Loodgieter Van Uffelen mag na vier maanden weer naar huis
Siebe van der Ende

door Siebe van der Ende

maandag 01 juli 2024 15:25

Volgens een woordvoerder van de gemeente worden er maandagmiddag brieven en appjes verspreid in de wijk over de heropening van het huis. Het cameratoezicht zal blijven in de straat, inclusief zogenaamde ANPR-camera’s. Met deze camera’s kunnen kentekens worden herkend. Ook blijft de extra surveillance en mag de politie nog steeds preventief fouilleren in de wijk.

Begin juni spande Van Uffelen een kort geding aan tegen de gemeente Vlaardingen om zijn woning eerder dan de geplande einddatum open te krijgen. De rechter stelde de gemeente in het gelijk en de woning ging dus niet eerder open.

De woning werd in december 2023 voor het eerst gesloten na explosies. In januari en februari was de woning kort geopend, maar snel weer dicht na nieuwe aanslagen. In maart mochten de vrouw en kinderen van Van Uffelen terug naar huis. Dit was van korte duur na een nieuwe explosie.