advertentie
  • maatschappij
  • Vlaardingen

Keti Koti in Vlaardingen: ‘Met liefde en respect met elkaar omgaan’

Precies 151 jaar geleden werd de slavernij afgeschaft. De van oorsprong Surinaamse feestdag Keti Koti wordt dit jaar gevierd met een bijeenkomst op het Keti Koti-plein in Vlaardingen, waar wordt verteld over het verleden, maar waar ook genoeg ruimte is voor plezier.

Milou op ten Berg

door Milou op ten Berg

maandag 01 juli 2024 17:25

“Vandaag vieren we de vrijheid met iedereen en ik vind het leuk dat er ook kinderen bij deze bijeenkomst zijn,” zegt Milton King, adviseur van Keti Koti Vlaardingen. Hij vindt het belangrijk dat kinderen bij deze nationale feestdag betrokken zijn. “Het is een mix van liefde en hoop, zij zijn de toekomst.”

Ook Cathlien Tolud vindt dat kinderen de toekomst zijn en dat het daarom belangrijk is om over het slavernijverleden te leren. Zij sprak tijdens de bijeenkomst, gekleed in indianenkleding, over haar Surinaamse voorouders. “Het verleden kan pijn doen, maar we willen niet in die pijn blijven rondlopen.” Tolud vertelt de kinderen dat de pijn er mag zijn, maar dat je het ook een plek kan geven. “Die plek kan er alleen zijn als we lief zijn tegen elkaar en met respect met elkaar omgaan.”