advertentie
  • dieren
  • Vlaardingen

Vossen gespot in Vlaardingen: ‘Foto’s maken mag, maar laat ze met rust’

“Gek beest, zo tam als een lammetje,” schreef een Vlaardinger op Facebook bij een foto van een vos. De vos werd door meerdere Vlaardingers op de parkeerplaats bij het Oeverbos gespot. Op de foto ontving hij veel verwonderde reacties. Toch is een vos in Vlaardingen spotten volgens stadsecoloog Melitta van Bracht niet zo gek.

Milou op ten Berg

door Milou op ten Berg

woensdag 03 juli 2024 16:39

De vos werd onder andere gespot op de parkeerplaats van het Oeverbos en in de buurt van het Delta Hotel. “Kennelijk is dit wel zijn natuurlijke leefomgeving, want er zijn langs de waterkant genoeg vogels te vinden.” Volgens de stadsecoloog leven er ongeveer zes vossen op Vlaardings grondgebied. Van Bracht is blij met de Vlaardingse vossen. “Zij eten ongedierte dat op ons afval afkomt. Laten we die vossen dus in onze armen sluiten want ze helpen ons de ongedierte te bestrijden.”

Onder de Facebookpost over de vos reageerden een aantal Vlaardingers dat ze denken dat de vos tam is omdat het dier wordt gevoerd. “Ik raad dat af om te doen,” zegt Van Bracht. “Als je toch een vos wil spotten, ga dan met een camera op jacht en laat hem verder met rust.”