advertentie
  • sport en bewegen
  • Vlaardingen

Vlaardingse gymjuf Jannie (85) stopt na 60 jaar met lesgeven

De 85-jarige Jannie Vermeij is nog zo fit als een hoentje, maar toch heeft ze besloten om na zestig jaar haar sportkleding aan de wilgen te hangen. “Het is tijd voor een nieuw leven voor mij, maar ik blijf bewegen,” zegt de gymjuf.

Milou op ten Berg

door Milou op ten Berg

donderdag 04 juli 2024 12:54

Iedere woensdagavond geeft Jannie les aan de vijftig plus dames groep van de Vlaardingse gymnastiekvereniging Dynamiek. “Ik ben de oudste, maar de meiden voelen als leeftijdsgenoten.” Jannie vindt het belangrijk dat senioren blijven bewegen. “Je blijft in actie en dat is het doel waarnaar ik streef tijdens mijn lessen.”

Vermeij begon haar carrière als jong meisje en trainde de afgelopen zestig jaar verschillende groepen binnen de vereniging. “Ik kijk altijd wat ik uit de persoon kan halen, dat is vaak meer dan ze zelf verwachten.” De trainer let er bij de oefeningen streng op dat iedereen het goed doet. “Je kan ze wel zomaar iets laten doen, maar daar wordt niemand beter van.”

Het bestuur bedankt Jannie met een bloemetje en cadeaus. “Het was een graag gezien gezicht en we waarderen de zestig jaar aan inzet. We gaan haar missen,” zegt bestuurslid Ludia Vermeer.  Ondanks dat Jannie stopt met lesgeven blijft ze haar klas zien.  “We hebben met de meiden al een afspraak gemaakt om pannenkoeken te gaan eten over een paar weken,” zegt Jannie met een glimlach.