advertentie
  • sport en bewegen
  • Vlaardingen

Gemeente luistert naar bewoners: geen sporthal midden op grasveld

De schrik zat er afgelopen maart goed in bij omwonenden van het Groen van Prinstererlyceum in Vlaardingen. Er waren plannen om een grote sporthal neer te zetten op het grasveld naast de school. Bijna vier maanden later is er een nieuw plan, waar veel bewoners enthousiaster over zijn. De sporthal komt nu waarschijnlijk aan de Van Hogendorplaan.

Siebe van der Ende

door Siebe van der Ende

donderdag 04 juli 2024 15:12

“Ik ben niet blij, maar wel minder bezorgd”, laat een bewoner weten. Deze mening wordt door velen gedeeld, want het liefst hebben ze helemaal geen sporthal van 63 bij 47 meter middenin de wijk. De gemeenteraad heeft echter besloten dat de sporthal op het terrein bij het Groen van Prinstererlyceum moet komen te staan. De bewoners proberen er dus het beste van te maken.

In maart presenteerde de gemeente ‘optie A’ en ‘optie B’: een sporthal midden op het grasveld naast de middelbare school. De enige keuze was of het in de lengte of in de breedte zou komen te staan. De bewoners komen met een eigen suggestie: kijk of de sporthal tussen het Groen en basisschool ’t Ambacht mogelijk zou zijn. Deze ‘optie C’ is inmiddels uitgewerkt door de gemeente en heeft de sterke voorkeur van omwonenden.

Mogelijk duurder

“Deze optie geeft ons wel flink wat hoofdbrekens als gemeente”, en daarom was ‘optie C’ niet eerder naar voren gekomen volgens wethouder Koen Kegel, verantwoordelijk voor Onderwijshuisvesting. De wethouder geeft toe dat onderzocht moet worden wat de eventuele extra kosten van deze variant zouden zijn. “Maar als je oprechte participatie doet, dan moet je ook bereid zijn daar naar te luisteren”, aldus Kegel.

“Als we moeten kiezen voor een sporthal op dit terrein is optie C de beste optie”, laat een bewoner weten. Dit lijkt in de hele wijk het gevoel te zijn. “Eerst zou er op achttien meter van mijn huis een blinde gevel van een sporthal van acht meter hoog staan”, laat een andere bewoner weten. “Dit is veel acceptabeler. Nog steeds zijn er zorgen, maar ik hoop dat de gemeente daar naar zal luisteren.”