advertentie
  • maatschappij
  • Schiedam
  • Vlaardingen

Deze website kan Vlaardingers en Schiedammers honderden euro’s opleveren

Streekgenoten die aan het einde van hun geld nog een stukje maand overhouden, zien vaak door de bomen het bos niet meer. Daarom is, op initiatief van het Schuldenlab MVS, de website datgeldtvoormij.nl beschikbaar gesteld voor inwoners van Vlaardingen, Schiedam en Maassluis. Met de website kunnen mensen inzicht krijgen waar ze geld op kunnen besparen.

Siebe van der Ende

door Siebe van der Ende

dinsdag 09 juli 2024 14:48

“Op de website kun je als inwoner onderzoeken of je recht hebt op bepaalde regelingen en voorzieningen”, aldus Armelita Barbosa, projectleider van De Voorzieningenwijzer bij Stroomopwaarts. Ook kan het contract bij de energiemaatschappij of de zorgverzekeraar worden vergeleken. Tijdens de check zie je het ‘verdiende’ bedrag oplopen naarmate je verder gaat. “Gemiddeld levert het ongeveer 600 euro per huishouden per jaar op. En na de check kun je direct actie ondernemen en de aanvragen doen.”

De checks zijn niet alleen gunstig voor de portemonnee. “Het levert je mentale rust op”, zo vertelt Armelita. “Het geeft je inzicht in waar je nog recht op hebt. Maar het verhoogt ook je participatie.” Als mensen er zelf niet uit komen kunnen ze een gratis adviesgesprek inplannen met Stroomopwaarts; dan loopt een medewerker mee door de checks heen. “We hopen dat zoveel mogelijk mensen gebruik gaan maken van de website.”