advertentie
  • maatschappij
  • Schiedam

Stakingsdag bij Schiedams hoofdkantoor telecombedrijf: ‘Te lang achteruit gefietst’

Met meerdere bussen kwamen medewerkers van telecombedrijf Delta Fiber vanuit het hele land naar Schiedam. Niet om te genieten van wat het historische centrum te bieden heeft, maar om te staken. Op de parkeerplaats tussen het hoofdkantoor en Station Schiedam Centrum stonden tientallen medewerkers te protesteren voor een loonsverhoging van negen procent. Zij willen deze loonsverhoging om de inflatie van de afgelopen jaren te compenseren.

Dennis Koorevaar

door Dennis Koorevaar

dinsdag 09 juli 2024 15:53

“We willen op deze manier laten zien dat we het echt menen”, zegt Elly Heemskerk, namens de FNV. “De medewerkers hebben minder verdiend dan dat de prijzen zijn gestegen. Ze staan dik in het rood en willen die negen procent om weer op de nullijn uit te komen.” Volgens Elly moet de werkgever gaan inzien dat het serieus is en dat ze die loonsverhoging nodig hebben. “Ze hebben al die tijd achteruit gefietst en willen nu weer mee met de rest.”

Wensenlijstje

Beide partijen hebben volgens Elly een wensenlijstje. “En eerst probeer je er met praten uit te komen. Dat is in dit geval niet gelukt.” Dinsdag was dan ook de eerste stakingsdag. Of er een tweede komt, is niet duidelijk.

De reactie van Delta Fiber luidt: “De actiedag van vakbond FNV bij ons hoofdkantoor in Schiedam is rustig verlopen. Rond de zestig van de 1300 medewerkers van Delta Fiber deden eraan mee. Van KabelNoord waren geen actievoerders aanwezig. De actie heeft geen impact gehad op de dienstverlening aan onze klanten."