advertentie
ADVERTORIAL

Fysiotherapie: Verkeerd slapen zorgt voor chronische klachten

Stijve nek, schouderpijn en onderrugpijn; herkenbaar voor de meeste volwassenen. De meeste bellen direct de huisarts op om verwezen te worden (of schakelen direct de fysio in). Maar wat blijkt? Veel klachten kunnen gemakkelijk zelf op te lossen zijn. En dat zonder gedoe. Lichamelijke ongemakken kunnen namelijk tijdens het slapen opgelost worden. Geen zin in de fysio? Stoom jezelf klaar voor slaapadvies!

Fysiotherapie: Verkeerd slapen zorgt voor chronische klachten

Slapen als een roos

Slaapboulevard Kwakernaat is een fysiotherapeut gespecialiseerd in de wervelkolom: de nek, schouders, rug en het bekken. Hier kunnen geïnteresseerden terecht voor echt goed slaapadvies. Kwakernaat is vooral een expert op het gebied van slaapergonomie. Veel mensen weten inmiddels dat een goede, afwisselende werkhouding achter het bureau belangrijk is – omdat je je hier grotendeels van de dag bevindt. 

Helaas vergeten ze daarbij dat er nog een andere activiteit is waar je een groot deel van je tijd aan besteedt, en dat is: slapen. Slaap je verkeerd? Dan kunnen er fysieke klachten ontstaan of belemmer je het herstel van je lichaam. Een goede fysio, zoals fysio stiens, kan je slaapposities en remedies aanbevelen. 

Tijdens het slapen is ons lichaam hard bezig met herstellen, zowel fysiek als mentaal. Het is de bedoeling dat je tijdens het ontwaken uit je slaap helemaal fris en fruitig bent. Helaas is dit niet bij iedereen het geval. Sommige worden wakker met rug- of nekpijn. Ervaar jij dit ook? Dan betekent het dat je lichaam zich niet volledig kon herstellen. Als je dit herkent, lees dan verder en ontdek hoe jij jouw slaaphouding kunt aanpassen.

De basis

De eerste stap richting een goede slaap is een geschikt matras. Elk lichaam heeft andere behoeften, vandaar dat er talloze matrassen op de markt zijn. Wat je vaak ziet, is dat stelletjes samen op hetzelfde matras liggen, wat vrij gek is, aangezien ze beiden een andere lichaamsanatomie hebben. In deze gevallen is er altijd wel iemand die concessie moet doen.

Op zoek naar een goed bed? Dan kun je ook altijd bij je fysio aankloppen. Veel fysio’s hebben een uitgebreid netwerk, waardoor ze jou altijd de juiste richting in kunnen duwen. Of je nu bij fysiotherapie harlingen zit of een digitale fysiotherapeut hebt, een goede behandelaar kan je altijd op weg helpen. 

Feiten over fabels 

Zoals eerder gezegd: voor elk type lichaam is een matras. Elk matras heeft een specifieke eigenschappen. Maar dat een hard matras “beter is” is niet waar. In hetzelfde kader valt ook dat een duur bed ook niet altijd “beter is”. En lekker liggen betekent ook niet altijd dat je “goed ligt”. Slapen en liggen is heel persoonlijk en verschillen dus enorm per persoon – of beter gezegd: per lichaamstype. Dit heeft met van alles te maken, van je gewicht en lengte tot aan de breedte van je schouders of heupen.

Ook het kussen is erg belangrijk: dat moet goed aansluiten op het type bed. Alles draait eigenlijk om een neutrale houding waarbij je geen drukpunten voelt, zodat je ontspannen ligt en je lichaam echt de kans krijgt om te herstellen tijdens het slapen.

Dit is een ADVERTORIAL