advertentie
ADVERTORIAL

Een wetenschappelijk evenement verrijken met een spreker: dit zijn de mogelijkheden

Wetenschap is een breed begrip. Wil je een wetenschappelijk evenement verrijken met een spreker, zijn er veel mogelijkheden. Het is niet nodig om voor elk wetenschappelijk onderwerp een aparte zoektocht te starten: met behulp van een sprekersbureau is het mogelijk om een geschikte spreker te vinden voor vrijwel elk onderwerp. Door een spreker in te huren, geef je een waardevolle verdieping aan het evenement, die de toehoorders meer kennis en inspiratie zal geven. Wat zijn de mogelijkheden voor het inhuren van een spreker? We zullen het hier toelichten. 

Een wetenschappelijk evenement verrijken met een spreker: dit zijn de mogelijkheden

Verschillende wetenschappelijke onderwerpen 

Zoals gezegd is wetenschap een breed begrip, en daardoor zijn de mogelijkheden voor het inhuren van een wetenschappelijk spreker eindeloos. Gelukkig zijn er ook veel wetenschappelijke onderwerpen om uit te kiezen wat betreft het vinden van de juiste spreker. Een voorbeeld is Erik Scherder, de vooraanstaande neuropsycholoog. Met zijn diepgaande kennis over de impact van beweging en muziek op het brein, kan hij nieuwe perspectieven bieden op de relatie tussen lichaam en geest. Ook de invloed van stress op de hersenen en het belang van een goede nachtrust voor een gezond brein weet hij duidelijk uiteen te zetten. Door zijn kennis te vertalen naar het dagelijks leven biedt Erik niet alleen nieuwe inzichten, maar ook praktische handvatten om mee te nemen. Een totaal andere tak van de wetenschap is geschiedenis. Maarten van Rossem weet moeiteloos de politieke geschiedenis van de Verenigde Staten te verbinden met hedendaagse maatschappelijke kwesties. Door historische gebeurtenissen te koppelen aan hedendaagse thema’s, biedt hij een diepgaande analyse van de huidige westerse samenlevingen. 

Buiten de gebaande paden

Naast de verschillende wetenschappelijke onderwerpen is het ook mogelijk om voor een heel andere insteek te kiezen. Door buiten de gebaande paden te gaan kan het publiek uitgedaagd worden om over andere takken van expertise te leren en na te denken. Een voorbeeld is een Jan van Setten event. Jan van Setten is gespecialiseerd in persoonlijk leiderschap en klantgerichtheid. Zo leert Jan het publiek praktische technieken over hoe je klanten relaties opbouwt en onderhoudt. Dat doet hij op een leuke manier door persoonlijke ervaringen en anekdotes te vertellen. Het interessante aan deze insteek is dat het mensen binnen allerlei expertises kan inspireren, zo ook binnen de wetenschap. De kennis hoe je mensen kunt overhalen of motiveren is immers ook buiten het zakenleven toepasbaar. Het publiek zal met vernieuwde, onverwachte inzichten het evenement weer verlaten. 

Onderwerpen van algemeen nut

Daarnaast is het mogelijk om een spreker in te huren die meer kan vertellen over een onderwerp dat algemeen en voor iedereen nuttig is, en het dagelijks leven kan verrijken. In de hedendaagse hectische wereld liggen stress en burn-outs altijd op de loer. Ook voor wetenschappers of studenten is het zeer nuttig om meer te weten te komen over stressmanagement en ontspanningsmethoden. Mascha Mooy, bijvoorbeeld, is deskundige in mentale gezondheid en burn-out preventie. In haar lezingen vertelt zij hoe je tijdig de signalen van een burn-out kunt herkennen, en wat je kunt doen om het te voorkomen. Een andere boeiende spreker is Rob Koning, ook wel bekend als ‘Mr. Breath’. Rob legt het belang van goed ademhalen uit, en hoe het de gezondheid kan verbeteren. Zijn lezingen zijn niet alleen heel waardevol, maar ook praktisch. Door middel van direct toepasbare oefeningen zal de toehoorder iets leren waar hij of zij het hele leven profijt van kan hebben.

Dit is een ADVERTORIAL