advertentie
  • kunst en cultuur
  • Schiedam

Voormalig pakhuis De Molukken broedplaats voor creatieve Schiedammers

In het voormalige pakhuis De Molukken aan de Tuinlaan in Schiedam worden tegenwoordig geen kruiden en specerijen meer bewaard, het is nu een creatief bolwerk voor Schiedammers die graag hun ideeën willen uitwerken. “Het is allemaal heel divers, iedereen doet wat anders.”

Rembrandt van der Heijden

door Rembrandt van der Heijden

woensdag 10 juli 2024 17:15

Volgens Cristo Pruppers, die als sounddesigner werkzaam is in het pakhuis, is De Molukken vandaag de dag een echt bruisend huis. “Er gebeurt van alles hier en er zijn heel veel verschillende soorten bedrijfjes," zegt Pruppers." Bijvoorbeeld het atelier van Carmen Post, die naast haar gewone baan nu aan de weg timmert met haar hobby, schilderen. “Elke minuut van de dag dat ik hier kan zijn, ben ik hier," laat Post weten.

Naast de startups en hobbyisten, heeft ook de bekende Schiedamse kunstenaar Jacques Tange een ruimte in het pand. “Het is echt een prachtig atelier. Het wordt wel eens mijn mancave genoemd en als mensen langskomen willen ze niet meer weg.” Dat geldt overigens ook voor Tange want als het aan de kunstenaar ligt, is dit het laatste atelier waar hij werkt.