advertentie
  • maatschappij
  • Schiedam

‘Hartstikke blij’ met doorgang Kidsbouwdorp Beatrixpark Schiedam

Nadat het vorig jaar werd afgelast, is er dit jaar goed nieuws voor het Kidsbouwdorp in Schiedam. “We zijn hartstikke blij dat het nu weer door mag gaan,” laat Suzanne van Meeteren namens de organisatie weten. “We hopen op een grote opkomst.”

 

‘Hartstikke blij’ met doorgang Kidsbouwdorp Beatrixpark Schiedam
Dennis Koorevaar

door Dennis Koorevaar

donderdag 11 juli 2024 11:07

Kinderen tussen de acht en dertien jaar kunnen vanaf maandag 15 juli vier weken lang weer aan de slag met hamers, spijkers en zagen. “We hopen de activiteiten dit jaar ook uit te breiden. Denk bijvoorbeeld aan een watergevecht als het weer het toelaat.”

Op dit moment is de organisatie nog druk bezig om de puntjes op de i te zetten. Ook voor de oudere kinderen is er een speciale bouwplaats. “Bij deze editie zijn meerdere partners aangesloten”, vertelt Suzanne. "Zo zorgt de Yets Foundation voor activiteiten voor jongeren tussen de dertien en zestien jaar."

Tussenpersoon

Vorig jaar ging het bouwevenement niet door omdat de organisatie volgens de gemeente niet volledig aan de eisen kon voldoen. Zo moest onder andere aangegeven worden welke factor zonnebrand aanwezig zou zijn. “Dit jaar is alles via een tussenpersoon gegaan,” bevestigt Suzanne, daarmee verwijzend naar een betere samenwerking tussen de organisatie en de gemeente.

Kidsbouwdorp is van 15 juli tot en met 8 augustus in het Beatrixpark in Schiedam.