advertentie
  • Vlaardingen
  • Schiedam
  • vervoer

Reiziger toch niet duurder uit voor busrit Blankenburgverbinding

De Blankenburgverbinding opent waarschijnlijk in de eerste week van december en dan kan de lijnbus door de tunnels rijden. De Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH) zal namelijk de 400.000 euro, de geschatte jaarlijkse tolkosten, voor de bus gaan vergoeden. Al blijven ze lobbyen in Den Haag. “Het openbaar vervoer moet gewoon vrijgesteld worden van tol.”

Reiziger toch niet duurder uit voor busrit Blankenburgverbinding
Foto: Twee
Siebe van der Ende

door Siebe van der Ende

donderdag 11 juli 2024 14:01

Vervoersbedrijf EBS wil twee buslijnen realiseren door de tunnel. De ene tussen Rozenburg en Schiedam, de ander tussen Brielle en Schiedam. De MRDH zegt toe de tolkosten voor deze lijnen in 2025 te betalen. Het samenwerkingsverband tussen de gemeentes had dit liever niet gedaan, want dit kost ze vier ton. “Dat geld kunnen we dus niet uitgeven aan nieuwe fietspaden”, laat een woordvoerder weten.

Wie de tol in 2026 betaalt is onzeker. “We zullen blijven lobbyen in Den Haag”, aldus de woordvoerder. “We vinden dat het Rijk het openbaar vervoer moet vrijstellen van tol. Deze strijd blijven we voeren.”

De gemeente Schiedam laat weten blij te zijn met de oplossing voor de lijnbussen. "Voor de bewoners van Voorne-Putten is een snelle en betrouwbare OV-verbinding met Schiedam belangrijk. Door een goede en snelle verbinding groeit het belang van Schiedam als regionaal OV-knooppunt."