advertentie
  • dieren
  • Schiedam
  • Vlaardingen

Schiedamse kat binnengebracht bij dierenopvang met afgerukte poot

‘Te triest voor woorden’, ‘Walgelijk’, ‘Dat doe je toch niet’. Het zijn een aantal van de vele reacties onder de berichten van Dierenopvangcentrum Vlaardingen. Twee jonge katten werden in een doos achtergelaten op het Van Beethovenplein in Schiedam. Een andere Schiedamse kat werd binnengebracht met een afgerukte poot.

De twee rechter katjes zaten in een kartonnen doos
De twee rechter katjes zaten in een kartonnen doos | foto: Dierenopvangcentrum Vlaardingen
Dennis Koorevaar

door Dennis Koorevaar

donderdag 11 juli 2024 14:03

‘Je pakt deze lieve katertjes op’, zo begint het Facebookbericht van het dierenopvangcentrum. ‘Je stopt ze in een doos en gaat zo onopvallend mogelijk naar een goede plek. Je zet de doos neer en gaat er snel vandoor!’ De dierenopvang wenst de eigenaar van de beestjes, op een sarcastische toon, een fijne vakantie. ‘Walgelijke mensen’, zo is te lezen in de reacties.

Achterpoot afgerukt

Wat er zaterdagavond met de andere Schiedamse kater is gebeurd, is nog altijd een mysterie. “Zijn achterpoot leek er afgerukt en hij belandde op de spoedkliniek. De volgende ochtend is hij overgebracht naar AniCura in Rotterdam voor verdere behandeling.”

Het beestje is niet gechipt, dus ook de eigenaar blijft onbekend. Het beestje was er slecht aan toe. “Waar de poot zat, was nu een stompje waar een stuk bot uitstak en het krioelde van de maden in de open wond. Het stompje moest verder geamputeerd worden om te voorkomen dat de maden de rest van zijn lijf ingingen en hem levend zouden opeten.”

De kater, die de naam Onyx heeft gekregen, verblijft nu bij één van de medewerkers van de dierenopvang. “We hopen uiteraard dat de eigenaar zich nog meldt.”