advertentie
  • kunst en cultuur
  • Vlaardingen

Film, muziek en dans; uitgebreid programma Zomerterras bekendgemaakt

Het volledige programma van het Zomerterras is bekend. Van 9 tot 25 augustus is het feest in ’t Hof en Oranjepark in Vlaardingen. Er zullen bekende en onbekende artiesten optreden en er komt een zomerbios.

Film, muziek en dans; uitgebreid programma Zomerterras bekendgemaakt
Jeroen Langeveld

door Jeroen Langeveld

donderdag 11 juli 2024 14:15

Artiesten zoals Fresku, Jordy Dijkshoorn en Rita Young maken hun opwachting. Ook worden er specials georganiseerd, zoals het Kerkterras en het Kinderterras. “We zijn blij met het programma. Het Zomerterras is anders dan andere festivals”, zegt organisator Frank Tomeï.

Het eerste weekend van het Zomerterras wordt kleinschaliger ten opzichte van voorgaande jaren. “Een volwaardige programmering op twee podia is niet haalbaar. Artiesten zijn duurder geworden”, aldus Tomeï. Op het Zomerweidepodium zullen negen artiesten optreden in het eerste weekend.

Filmavond

Doordeweeks in er geen dans, maar kan iedereen in de open lucht naar films kijken op een van de filmavonden. “Veel dialoog werkt niet op een groot scherm in de buitenlucht, dus we willen graag muziekfilms laten zien. Eén van de films is One Love, die over  het leven van Bob Marley gaat. “Met de andere film zijn we nog aan het stoeien”, zegt de organisator. “We hebben A Star Is Bornn en Back To Black geprobeerd, maar dit was niet mogelijk.”

Tomeï kijkt met veel verwachting uit naar alle artiesten. Toch zijn er een paar die hij er wil uitlichten. “Het Franse Adbul and the Gang is een knaller. Ik ben ook benieuwd naar Jordy Dijkshoorn. Ik heb al een preview gehoord en dat klonk heel goed”, volgens Tomeï.  Ook komt een groep volksdansers uit Oekraïne. “Bijzonder dat een land in oorlog zijn cultuur nog zo deelt.”

850 Amigo’s

Echte fans van het Zomerterras konden het feest financieel steunen door Amigo van het Zomerterras te worden. Ondertussen steunen al 850 mensen het Zomerterras. “Voor de grand amigo’s is er een ontmoeting met een borrel. Daar gaan we met hen spreken over het Zomerterras van volgend jaar. Dan bestaat het feest 25 jaar”, eindigt Tomeï.